Tuesday, November 15, 2016

Julklappsboktips

Ge någon du tycker om en god bok i jul! Här kommer några julklappstips... 

För de minsta:
-------------------
Barn i åldern 6-9 år gillar böcker med humor, monster, pirater, talande sagodjur och vackra bilder. Allt detta och mer därtill finns i sagoböckerna  
SAGOPYJAMASEN 
HUNDRA TUSEN PIRATER och  
MONSTER I MASSOR.
Titlarna finns att köpa på Bokus och Adlibris som pocket och e-bok.
(OBS: Leveranstiden är en vecka! Beställ i god tid.)
För barn i "slukaråldern":
-----------------------------------
Bokserien TERRA HEXA (del I-III) har två flickor som huvudpersoner, och utspelar sig på en fantastisk planet där de upplever otroliga äventyr.

"Det är fantasieggande och uppfinningsrikt, och jag misstänker att Yngve haft grymt kul när han tänkt ut hur hans värld ska fungera." -Vinterdotter, Catahya.net

"Varje kapitel rivstartar, som i de tidigare böckerna, med en lockande ingress och spänningen håller rätt bra genom hela kapitlet." - Lena Kjersén Edman, BTJ-häftet

Boken SUPERMOBILEN handlar om en pojke som får en mobiltelefon från framtiden. Denna "supermobil" ger honom makten att prata med vem som helst, var som helst... och den har dessutom en egen personlighet som får namnet Mobilene.

"Det här är en fängslande liten sf-historia ... Beskrivningarna av huvudpersonerna Jens och Mobilene - telefonens inneboende röst och ansikte - är fint och nyanserat gjorda. ... Det kan också nämnas att den teknik som själva supermobilen rymmer känns fullt rimlig inom en snar framtid - något som bidrar till bokens kvalitet." - John Karlsson, BTJ
För tonåringar och vuxna:
----------------------------------
Bokserien DARC AGES - De mörka tidevarven är som en blandning mellan Star Wars och Game of Thrones. Huvudpersonen vaknar upp i en avlägsen framtid där medeltiden återuppstått... och han börjar ett nytt liv som hjälten kallad "Darc". Böckerna är vackert illustrerade i serietidningsstil.

För ungdomar och vuxna som vill ha lite "mörkare och grymmare" fantasy: romanen VAERNEN DEN FÖRDÖMDE. För dig som tyckte att Conan the Barbarian från 1982 var den enda "riktiga" Conan-filmen.

"Vaernen - den fördömde är en spännande fantasysaga som imponerar med sin spännande och välkomponerade historia som håller från början till slut." 
- Daniel Svederud, Tidningen Kulturen

"AR Yngve skriver precist och har bra tempo i berättandet" 

- Peter Öberg, Spektakulärt
För de som vill läsa på engelska:
------------------------------------------
Bokserien DARC AGES  finns också i en engelsk version, med samma illustrationer som den svenska utgåvan.

"Man dras in i illusionen av att så här skulle det verkligen kunna bli efter en katastrof. Att världen är främmande men samtidigt mycket välbekant är också det en styrka." 
- Robert Andersson, Mitrania (Betyg: 4 av 5.)

"Boken var mycket spännande och medryckande och får därför 4 av 5 stjärnor i betyg" - Elin, Tickmicks bokblogg 
THE TIME IDIOT är en satirisk komedi om hur USAs president får tag i en tidsmaskin, och bestämmer sig för att på egen hand "rätta till" historien... med katastrofala resultat. Tillbaka till framtiden möter Liftarens guide till galaxen...

"A really witty and funny book. If you like Hitchhikers guide to the Galaxy, this is right up your alley." - Christian A. Warhuus (Betyg: 5 stjärnor av 5.)
BLOOD AND SWINE: A Comedy of Terrors är en skräckkomedi som utspelar sig på ett multinationellt företag. Vad skulle du göra om du upptäckte att chefen på ditt jobb är Dracula?
Morbida dråpligheter, elak satir och fasansfulla blodsugare gör denna roman till rysligt rolig läsning för vuxna.

Dessa engelskspråkiga titlar kan köpas som e-böcker på Amazon.com.
Det finns ingen bättre gåva än en bok!
No comments: