Wednesday, December 14, 2016

Ännu fler boktips...

Läs en god bok i jul! Här kommer några uppdaterade boktips om pocketböcker och e-böcker, på svenska och engelska...
Klicka på titlarna för att komma till nätbutikerna som säljer produkterna.  
OBS: Alla de svenska titlarna finns också att låna på ditt lokala bibliotek! (Om så inte är fallet, kan du förstås be ditt bibliotek beställa dem...)

Till barn (eller barnsliga vuxna) rekommenderas varmt de illustrerade sagoböckerna SAGOPYJAMASEN , HUNDRA TUSEN PIRATER och MONSTER I MASSOR.
MONSTER I MASSOR har recenserats av BTJ (f.d. Bibliotekstjänst):
"Det märks verkligen att författaren A. R. Yngve också är tecknare till professionen! Sammanfattningsvis en trevlig liten sagobok, där vissa av berättelserna är små pärlor."
- John Karlsson, BTJ-häftet nr 4, 2017Böckerna är illustrerade av författaren. Här är en av de många bilderna från MONSTER I MASSOR. 

De skojiga monster-illustrationerna i MONSTER I MASSOR kan också köpas som tryck på kläder, mobiltelefoner och annat i min Merchandise-Shop.


Bokserien TERRA HEXA har två flickor som huvudpersoner, och utspelar sig på en fantastisk planet där de upplever otroliga äventyr.
"Det är fantasieggande och uppfinningsrikt, och jag misstänker att Yngve haft grymt kul när han tänkt ut hur hans värld ska fungera."
- Catahya.net
Boken SUPERMOBILEN handlar om en pojke som får en mobiltelefon från framtiden. Denna "supermobil" ger honom makten att prata med vem som helst, var som helst... och den har dessutom en egen personlighet som pojken blir vän med.

"Det här är en fängslande liten sf-historia ... Beskrivningarna av huvudpersonerna Jens och Mobilene - telefonens inneboende röst och ansikte - är fint och nyanserat gjorda."
- John Karlsson, BTJ-häftet
 
Den episka bokserien DARC AGES - De mörka tidevarven är som en blandning mellan Star Wars och Game of Thrones.
Läs mer om DARC AGES (och se ett smakprov på de många illustrationerna) på den officiella sajten.

"Boken var mycket spännande och medryckande och får därför 4 av 5 stjärnor i betyg."
-Tickmicks Bokblogg
"Om DU gillar science fiction får du inte missa den här trilogin! Den har fått mig att vilja läsa mera science fiction."
-Svenska Böcker

 OBS: DARC AGES-böckerna finns också i en engelsk version, med samma illustrationer som i den svenska utgåvan.
För ungdomar och vuxna som vill ha lite "mörkare och grymmare" fantasy: romanen VAERNEN DEN FÖRDÖMDE. För dig som tyckte att Conan the Barbarian från 1982 var den enda "riktiga" Conan-filmen.

 "Vaernen - den fördömde är en spännande fantasysaga som imponerar med sin spännande och välkomponerade historia som håller från början till slut."
 - Tidningen Kulturen

  


THE FLATTERED PLANET And Other Stories är en samling av 20 noveller, varav flera har publicerats tidigare -- i Sverige, England och Kina.

I samlingen ingår den kritikerrosade novellen "Quadrillennium", som också var med i den uppmärksammade antologin WAITING FOR THE MACHINES TO FALL ASLEEP.

Gillar du korta berättelser med svart humor, ironi och överraskande slutknorr, så är detta boken för dig.
THE ARGUS PROJECT är en lång, actionfylld äventyrsberättelse som utspelar sig i en framtid när mänskligheten koloniserat andra planeter. En man och en kvinna blir inblandade i ett interplanetärt krig...
THE TIME IDIOT är en satirisk komedi om hur USAs president får tag i en tidsmaskin, och bestämmer sig för att på egen hand "rätta till" historien... med katastrofala resultat.

 "A really witty and funny book. If you like Hitchhikers guide to the Galaxy, this is right up your alley."
- Christian A. Warhuus, Amazon Customer Review (Betyg: 5 stjärnor av 5.)
BLOOD AND SWINE: A Comedy of Terrors är en skräckkomedi som utspelar sig på ett multinationellt företag. Vad skulle du göra om du upptäckte att chefen på ditt jobb är Dracula?

Morbida dråpligheter, elak satir och fasansfulla blodsugare gör denna roman till rysligt rolig läsning för vuxna.

No comments: