Tuesday, December 27, 2016

Gratis läsning i jul...

En del av mina noveller och (och delar av mina romaner) kan läsas gratis på webben. Här är några av dem som kanske kan ge dig en stunds underhållning i helgen...

"Sniper, Viper..." (2002)
Mitt försök att skriva en slags pastisch/variant på Edgar Allan Poe's första, klassiska detektivhistoria. En mystisk krypskytt terroriserar en amerikansk storstad. Inspektör Innis Garris letar efter en mördare som ingen klart kan identifiera... och mäktiga intressen blandar sig i leken.
(Denna novell ingår i samlingen "Precinct 20: Dead Strange" som kommer att publiceras i 2017.)

"Sleight of Hand" (2009)
En surrealistisk skräcknovell. Tänk dig att du vaknar och inser att någonting med verkligheten i grunden är "fel". Skulle du reagera som huvudpersonen i den här berättelsen?

"Nurglon in 2008!" (2008)
Ett Internet-skämt som långt senare visade sig vara kusligt profetiskt. Hur skulle världens absolut värsta presidentkandidat se ut? Och skulle Världens Absolut Värsta Kandidat ändå finna en skara entusiastiska anhängare?
I den här sjuka parodin på amerikanska presidentvalskampanjer -- och kanske också i en sjuk verklighet -- sker det.

"A Man Called Mister Brown" (2008)
Denna långnovell gick som följetong i webbzinet SPACEWESTERNS.COM, och är mycket riktigt en "rymdwestern". Tre hänsynslösa karaktärer jagar en fantastisk skatt på en annan planet... och den svarte äventyraren Mister Brown är en av dem.

Ännu fler noveller och utdrag ur mina romaner finns att läsa HÄR, samt på Amazon.com (klicka på en titel och på länken "Look Inside").

No comments: