Tuesday, September 12, 2017

Den rysligt roliga vampyrromanen BLOD & SVIN: EN SKRÄCKENS KOMEDI

Vampyrromanen BLOD OCH SVIN: En Skräckens Komedi har nu kommit ut på Amazon.

Handlingen i korthet:

Carl Olson Krocek, en naiv och idealistisk ung man med tycke för grisar, får anställning i Hogoration Inc. – ett enormt multinationellt företag som föder upp grisar och säljer fläskprodukter i stor skala. Han lär sig snabbt att hantera de kriser och ständiga intriger som präglar jobbet.

Men lika snart gör han en fasansfull upptäckt: Företagets VD, den karismatiske och hänsynslöse Jack Drasco, är inte bara ett blodsugande monster till chef -- vilket är illa nog -- han är faktiskt ett blodsugande monster i mänsklig förklädnad, en vampyr.

Och chefen har stora planer -- för företaget, och för Carl.

Hur klarar man av både jobbet om dagen och att slåss mot vampyrer om natten? Carl är nervös, rädd och klumpig, men han måste ändå rädda världen – och grisarna – från Jack Drascos glupande aptit på blod och makt.
Denna rysligt roliga rövarhistoria driver också hejdlöst med vampyrgenren -- den är inte så lite inspirerad av filmen Fright Night (1985).

Här följer ett litet utdrag ur BLOD OCH SVIN:
-----------------


Han visste att det måste vara en dröm. Och på samma gång var den så levande att den kändes verklig. Han var i en svinstia, stående på alla fyra, och trängdes runt ett tråg med andra grisar... vänta nu..
Han var en gris.
Ganska blek i skinnet, men ändå en gris. Han försökte tala men ut kom bara grymtningar och kvidanden.
Svinen vände sig bort från trågen och spetsade öronen. Alla började gå i samma riktning, och Carl var tvungen att följa med strömmen eller trampas ned. Han försökte sträcka på halsen för att se vart de var på väg, och skymtade dörröppningen som ledde till ett glänsande rum med metallväggar...
De höll på att marschera in i slakthuset.
Han ropade: Stanna! Vänta! Vänd om! Ni dör om ni går in!
Och hans varningar lät: Skviik! Oink! Skviik!
De strömmade in i rummet, genom stålburar, och han hörde ett surrande metalliskt oljud som han kände igen.
Köttkvarnen.
Krokar i kedjor sänktes ned från taket—var var slakthusarbetarna? Vart hade alla tagit vägen? Hur kunde stället sköta sig självt?—och fångade svinen i nacken, ett efter ett. Spåret i taket förde varje dinglande svin genom luften, under frenetiska kvidanden och fötter som trampade luft, mot köttkvarnen och släppte det.
En krok fångade Carl. Han kämpade med alla fyra ben (fyra?) men kunde inte vrida sig lös. Han såg den blodiga, vrålande kvarnen närma sig, dess vassa roterande blad... och plötsligt förvandlades kvarnens öppna gap till de gapande käftarna på Drascos gigantiska ansikte. De roterande knivbladen blev till vita, benaktiga taggar... en telefon ringde...
Det var dörrklockan. Carl vaknade, i sin säng, genomdränkt av svett.
"Herregud..."
Dörrklockan fortsatte envist ringa. Han visste redan innan han öppnade dörren att det måste vara hyresvärden.
Carl öppnade och hyresvärden stod utanför, med armarna i kors: samma överviktige gamle man i sin sjabbiga kostym, med sina fyrkantiga glasögon. "Olson", sade han på polska, "de andra hyresgästerna har klagat på en dålig lukt från ditt ställe..." Han nosade och gjorde en grimas. "Gud, det stinker! Här inne är det ju ännu värre!"
Carl gäspade och sade: "Jag gillar vitlök. Är det fel?"
"Ja, om den hamnar i ventilationsrören!"
"De' e' okej", sade Carl, "jag flyttar ut så fort du kan hitta en köpare."
Hyresvärden blev perplex. "Menar du det? Är något på tok?"
Carl lutade sig fram och viskade i hans öra. "Vampyrerna. Jag är förföljd av vampyrer. Men vitlöken håller dem borta än så länge."
Hyresvärden tog ett steg bort från honom och nickade menande. "Jag förstår. Jag ska sätta upp en lapp om den lediga lägenheten på måndag." Han fick bråttom att gå sin väg.
"Bra." 
Carl slog igen dörren och kollade att korsen och vitlöken fortfarande hängde tryggt på och omkring den. Sedan skickade han ett textmeddelande till Malko Janoszko: MÅSTE PRATA MED DIG IDAG.

-----------------

Boken BLOD OCH SVIN: En Skräckens Komedi finns att köpa på Amazon.

No comments: