Thursday, February 02, 2017

Smakprov ur min barnbok MONSTER I MASSOR...

Här kommer ett kort utdrag ur min senaste illustrerade barnbok, MONSTER I MASSOR:
------------------------------------

INLEDNING
Har du varit i monstrens land nån gång? Kanske när du drömmer om natten, eller när fantasin flyger fritt. Monsterland ligger nämligen så nära OCH så långt bort att människor aldrig, aldrig kan resa dit på riktigt.

Men... ibland lyckas ett och annat monster slinka in i vår värld. Dom kan dyka upp i den allra mörkaste delen av skogen... eller längst in i en mörk källare... eller i en övergiven mörk gränd... eller långt ute i rymden.
Så här ser ett typiskt monster ut:

Så fort ett typiskt monster lyckats ta sej in i verkligheten, börjar det leta efter människor att skrämma, eller ännu hellre äta upp. Monster äter helst barn... men inte väldigt tjocka barn, för även monster vet att för mycket fet mat är dåligt för hälsan.

Vanliga monster gillar INTE att läsa böcker. I ett vetenskapligt experiment placerades ett monster i ett rum tillsammans med några böcker, och en forskare försökte uppmuntra det att börja läsa. Monstret åt upp böckerna – och forskaren.

Eftersom dom flesta monster inte tycker om att läsa, och jämt går hungriga, är det väldigt svårt för dom att passa in i människornas värld.

Viktigast att veta är detta: Monster följer inte regler. Om du tror att du har koll på monster, och tror att ”alla monster gör si och så”, tar du fel. Dom kan göra det du minst av allt väntar dej.
---------------------------
Boken MONSTER I MASSOR, med massor av monstriga sagor (och bilder!) finns att låna på bibliotek och säljes på Bokus."Det märks verkligen att författaren A. R. Yngve också är tecknare till professionen! Sammanfattningsvis en trevlig liten sagobok, där vissa av berättelserna är små pärlor."
- John Karlsson, BTJ-häftet nr 4, 2017

No comments: