Wednesday, December 19, 2018

Boktips för tonårskillar: "DARC AGES - De mörka tidevarven"

Vill du ge en spännande bok till en smart, kanske lite nördig kille i åldern 13-18 år, som du vill uppmuntra att läsa mera?

Ge honom bokserien DARC AGES - De mörka tidevarven.

Böckerna finns både på svenska (i Bokus' och Adlibris' nätbokhandlar) och på engelska
(i nätbokhandeln Amazon).

Bokserien har fått många goda recensioner

"Den här boken var spännande från allra första början och den fortsatte att underhålla boken igenom.
"Nu när jag precis har läst ut bok ett ser jag fram emot att läsa fortsättningen framöver, för jag kommer definitivt att läsa vidare."
-Havsdjupens sal
 
"'Darc Ages' har också drag av nån sorts äldre pulp/kiosk-litteratur i SF-genren som tilltalar mig, dvs en rätt skön B-känsla som påminner lite om när man ser skräck- eller SF-filmer från 1950-talet."
-Old Adult Reads Young Adult
 
"Men det är underhållning det handlar om i slutändan. Läsglädje."
-Bokhuset
 
"Boken är lättläst och jättetrevlig. Gillar huvudkaraktären och tycker att det är spännande att följa vad han råkar ut för efter han vaknar upp ur sin långa sömn."
-Mest Lenas Godsaker
 
"Boken var mycket spännande och medryckande och får därför 4 av 5 stjärnor i betyg."
-Tickmicks Bokblogg
 
"De mörka tidevarven är en ganska lättsam äventyrsberättelse där David lär känna den nya världen, imponerar med sina kunskaper och sina förmågor och i sann hjälteanda försöker hjälpa de människor som räddat honom.
"Man dras in i illusionen av att så här skulle det verkligen kunna bli efter en katastrof. Att världen är främmande men samtidigt mycket välbekant är också det en styrka."
-Catahya.net
 
"På slutet blir jag som mest indragen i hela berättelsen, det är då det verkligen känns som att det börjar hända saker och jag har lärt känna Darc och de andra karaktärerna bättre. Det lovar mycket gott inför nästa bok i trilogin!"
-Vargnatts Bokhylla
 
"Den här boken är iallafall helt olikt någonting annat jag läst förut, men den är lättläst och spännande. Väldigt annorlunda, men på ett bra sätt."
-Karolina Jonsson
 
"Jag rekommenderar er att läsa den!"
-Agnes Bokblogg
 
"En lättläst, illustrerad(!) och fantasifullt berättad historia. Blev engagerad i händelseutvecklingen och vill följa upp karaktärernas fortsatta öden samt få en breddad bild av framtidsscenariot. Ser fram emot de uppföljande delarna i serien."
-Åsa's Reviews, Goodreads

"Om DU gillar science fiction får du inte missa den här trilogin! Den har fått mig att vilja läsa mera science fiction."
 
"För att vara flera kategorier jag normalt inte brukar finna intressanta så var den väldigt underhållande." (Betyg: 4 av 5 stjärnor)
-Bokbacon
 
"Det här var något helt nytt för mig och jag tycker det är kul att prova att läsa nya genrer, man kan ju hitta guldkorn! Uppvaknandet är en lättläst och spännande roman."
-Emmas Krypin
 
"Jag blev mycket positivt överraskad av den höga kvalitén på romanen och trots att det är en e-bok - jag föredrar vanliga böcker - så satt jag som fastklistrad, helt borta i en annan värld."
-Bokfjanten.blogg.se
 
"Aldrig läst något sådant förut! :)" (Betyg: 4 av 5 stjärnor)
-Pal & Pepsi, Goodreads 
 
"There was a constant hilarity in both the way the world worked, the presentation of the characters, and what they said. That alone is reason for me to recommend the trilogy of Darc Ages. The story is absurd in so many ways, but it works! "
-BooksOfDoomNo comments: