Monday, March 14, 2016

Intervju i webbmagasinet Barrikaden

Intervju i Barrikaden: "Fansen har makten att låta 'Darc Ages' leva eller dö"

Citat:
---------------------------
Beskriv handlingen i trilogin?
– Huvudpersonen låter frysa ner sig levande när han fått obotlig cancer. Han blir återuppväckt i framtiden och botad – men då har det gått 900 år, och världen har hamnat i en slags retro-medeltid där han måste överleva och finna sitt öde… och han får namnet ”Darc”.

– Hela historien är illustrerad – jag var serietecknare innan jag slog mig på att skriva prosa. Detta är en ”publikfriare” med massor av action och äventyr, romantik, drama, nattsvarta skurkar, ädla hjältar och hjältinnor, talande robotar, hemska monster, tragiska mutanter och en hälsosam dos humor.

Riktar den sig till någon särskild målgrupp?
– Tonåringar i alla åldrar. Om du gillar ”Star Wars” men är redo för någonting lite mer vuxet, så är ”Darc Ages” definitivt för dig. Och berättelsens ”retro-medeltid” kanske faller ”Game of Thrones”-fansen i smaken.
Uppslag från en av böckerna.
Den har getts ut på webben tidigare eller var är den publicerad innan?
– Först kom trilogin som illustrerad engelsk följetong på webben, 1999-2000. Sedan gav jag ut den själv på engelska — först som Print-on-Demand, sedan som e-bok på Amazon.com. Först förra året började jag översätta den till svenska. Snacka om att ta en lång omväg mot målet…
---------------------------
Läs hela intervjun här.

No comments: