Wednesday, November 30, 2016

I krig och kärlek är allt tillåtet...?

Jag har berättat tidigare om min gamla webbsajt, där jag postade hela romaner i följetongsform...

En av dessa romaner heter THE ARGUS PROJECT, och gick som webbföljetong år 2001 och 2005.

Denna mycket våldsamma -- men ändå romantiska -- berättelse utspelar sig i en avlägsen framtid när mänskligheten har koloniserat flera planeter i Solsystemet. Rymdkolonister har använt bioteknik för att skapa olika nya människotyper som är bättre anpassade till det hårda livet utanför Jorden.

Mycket är märkligt med denna framtidsvärld... men märkligast är kanske att dess ekonomiska system inte längre är baserat på pengar, men på Popularitetspoäng (PP).

Ett universellt system av kredit ger dig större resurser ju mer populär du blir. Ju mindre populär du blir, desto mindre kredit. (I dagens verklighet har det redan startat en utveckling i den riktningen!)

Ett interplanetärt krig har uppstått mellan Jorden och kolonierna på Jupiters månar -- och kostnaderna för den jordiska sidan finansieras av militärens Popularitetspoäng.

Berättelsens hjälte, Gus, är en fattig boxare som försörjer sig på att tvätta solpaneler. Under berättelsens lopp möter han berättelsens hjältinna, Venice -- som är dansös och utstött från samhället.

Gus och Venice blir häftigt förälskade i varandra -- och deras kamp mot krafterna som försöker hålla dem åtskilda får också en inverkan på världens öde.

Dramats skurk, en politiker och överbefälhavare som kallas "Kanslern", leder kriget mot kolonisterna. Han försöker utnyttja Gus och Venice som brickor i ett interplanetärt maktspel, som ska göra honom till världens mäktigaste man... om de inte kan stoppa hans plan.

Kanslern använder mycket medvetet media, propaganda och sin egen "image" för att upprätthålla sin -- och krigets -- popularitet och kreditvärdighet. (På så vis påminner han inte så lite om vissa av dagens politiker...)

Under höstens lopp har jag redigerat THE ARGUS PROJECT för utgivning som e-bok på Amazon.com. Den nya versionen är nästan 100.000 ord lång.

Så här ser det nya bokomslaget ut:

THE ARGUS PROJECT lämpar sig för läsare i tonåren och uppåt. Romanen innehåller flera våldsamma scener och en hel del svordomar (det vill säga, framtida svordomar -- jag hade kul när jag hittade på framtidens kraftuttryck...)

Boken kom ut i december 2016 och finns att köpa nu på Amazon.com:
THE ARGUS PROJECT Kindle Edition 

För att läsa ett utdrag ur THE ARGUS PROJECT, klicka på länken och klicka på "Look Inside"! 

No comments: